Για 20 κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα φουσκώματα)

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1.200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

- 5-7 κουταλάκια σούπας ζάχαρη

- 200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

- 1 βανίλια

- 700 ml χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

- Πραλίνα φουντουκιού με γάλα και κακάο - Σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

- Σταγόνες λευκής σοκολάτας

- Παγωτό (για το σερβίρισμα)

- Τριμμένο μπισκότο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Σε λεκάνη, ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά, να ενωθούν όλα μαζί και έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, καλά κοσκινισμένο, σιγά-σιγά και σε τόση ποσότητα όση απαιτείται για να φτιάξουμε ένα εύπλαστο, μαλακό ζυμάρι (ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ακόμη αλεύρι. Θα το διαπιστώσετε στο ζύμωμα).

2. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 με 40 λεπτά και μετά, αφού την ξεφουσκώσουμε, ανοίγουμε, με πλάστη, φύλλα πάχους ενός εκατοστού. Κόβουμε με τη βοήθεια πιάτου το κάθε φύλλο σε δίσκους και κλείνουμε τις δύο αντικριστές πλευρές και τις άκρες, δίνοντάς τους την εικόνα βαρκούλας, δηλαδή πεϊνιρλί. Απλώνουμε στο εσωτερικό τους την πραλίνα φουντουκιού, πασπαλίζουμε την τριμμένη κουβερτούρα και μετά τις σταγόνες λευκής σοκολάτας. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για είκοσι λεπτά στους 50 βαθμούς, στο φούρνο, στον αέρα.

Τέλος, ψήνουμε τα γλυκά πεϊνιρλί σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για περίπου είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά. Αφού κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και τα συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.