Για 4 άτομα
Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
Υλικά
- 5-6 μελιτζάνες φλάσκες
- 3-4 κουταλάκια σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο (στο γουδί ή στον τρίφτη)
- 2 κουταλάκια σούπας ξύδι από κρασί (ή μπαλσάμικο)
- 3 κουταλάκια αλάτι
- 7-8 κλωναράκια μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί (ψιλοκομμένες)
Εκτέλεση
1. Πλένουμε, σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και κόβουμε τα κοτσάνια τους. Τις χαράζουμε βαθειά με μαχαίρι μέχρι κάτω και τις βάζουμε σε ταψί, ψήνοντας τις στους 200 βαθμούς, πάνω-κάτω ή στους 180 στον αέρα ώσπου να μαλακώσει το εσωτερικό τους.
Όταν τις βγάλουμε από το φούρνο, τις σκεπάζουμε με σακούλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν για μία ώρα, ξεφλουδίζοντας τις στη συνέχεια. Κατόπιν, τις χωρίζουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια, κάθετα και τις βάζουμε σε τάπερ.
Εκεί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τέλος, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει καλά.
Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε λίγα κομμάτια από πιπεριές Φλωρίνης ή και ψιλοκομμένες φρέσκες πιπεριές για να δώσουμε χρώμα.