Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Αρακάς με κοτόπουλο

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 450 γραμμάρια αρακάς
- 250-300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
- 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι (επιπλέον)
- 2-3 κλαράκια ψιλοκομμένο μαϊντανός
- 2-3 κλαράκια ψιλοκομ. άνηθος
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 2 μέτριες πατάτες σε κύβους
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1-1+½ ποτήρι ζωμός κότας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε με άφθονο νερό τα λαχανικά. Έπειτα, βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με ένα ξερό κρεμμύδι (σε κυβάκια), αλάτι, πιπέρι και με όσο ελαιόλαδο θέλουμε. Αφού μαλακώσει ελαφρά το κοτόπουλο, το αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

2. Σε άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα κυβάκια πατάτας και όταν αποκτήσουν ελαφρύ χρώμα, προσθέτουμε τον αρακά, τον άνηθο, το μαϊντανό και το καρότο. Αφήνουμε για πολύ λίγο και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και ζουμί με το οποίο βράσαμε το κοτόπουλο. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για ένα δεκάλεπτο έως ότου δέσει η σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Φόρτωση άρθρων...