Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Υλικά
- 450 γραμμάρια αρακάς
- 250-300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
- 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι (επιπλέον)
- 2-3 κλαράκια ψιλοκομμένο μαϊντανός
- 2-3 κλαράκια ψιλοκομ. άνηθος
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 2 μέτριες πατάτες σε κύβους
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1-1+½ ποτήρι ζωμός κότας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε με άφθονο νερό τα λαχανικά. Έπειτα, βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με ένα ξερό κρεμμύδι (σε κυβάκια), αλάτι, πιπέρι και με όσο ελαιόλαδο θέλουμε. Αφού μαλακώσει ελαφρά το κοτόπουλο, το αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε κομμάτια.
2. Σε άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα κυβάκια πατάτας και όταν αποκτήσουν ελαφρύ χρώμα, προσθέτουμε τον αρακά, τον άνηθο, το μαϊντανό και το καρότο. Αφήνουμε για πολύ λίγο και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και ζουμί με το οποίο βράσαμε το κοτόπουλο. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για ένα δεκάλεπτο έως ότου δέσει η σάλτσα.