Τρίτη
18 Φεβρουαρίου 2025

Αρνάκι κοκκινιστό με ρύζι

Μαγειρική
Για 5 με έξι άτομα

Προετοιμασία: 20’

Μαγείρεμα: 50’

Υλικά

1½-2 κιλά ψητό αρνάκι (που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
400 γραμμάρια Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας
1 κουταλάκι σούπας Τοματοπολτός, διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό
1½ φλιτζάνι ρύζι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια σούπας βούτυρο
1 ξυλάκι κανέλας
3 ολόκληρους κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε σε μερίδες το ψητό αρνάκι, αν δεν είναι ήδη κομμένο, και το αφήνετε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Σβήνετε με το κρασί και αμέσως προσθέτετε ανάλαφρα Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας, το διαλυμένο Τοματοπολτό, την κανέλα και το μπαχάρι.

Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε τα κομμάτια του αρνιού. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτετε νερό για να υπάρχει αρκετός ζωμός στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Αφαιρείτε και πετάτε κανέλα και μπαχάρια και σερβίρετε το αρνάκι και το ρύζι μαζί στα πιάτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παπαρδέλες με κοτόπουλο ραγού

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 35 λεπτά Υλικά - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο - 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια ...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φόρτωση άρθρων...