Τρίτη
01 Απριλίου 2025

Αρνάκι με φασολάκια

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 70 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό αρνάκι σε μερίδες

- 2 κουταλιές ελαιόλαδο (ίσως και λίγο περισσότερο)

- 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια (ή κατεψυγμένα)

- 1 συσκευασία 500 γραμμάρια ντομάτα (τύπου Pummaro)

- 1 κουταλάκι σούπας πελτές ντομάτας (διαλυμένος σε 1 κούπα νερό)

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι (ή σε κατσαρόλα) και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα σε όλες τις επιφάνειες τους.

Έπειτα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε μπολάκι σκεπασμένα. Στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια να χρυσίσουν και ξαναβάζουμε το κρέας μαζί με τα σκόρδα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το κρέας για 10 λεπτά ώστε να απορροφήσει τα υγρά από το τηγάνι.

2. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα φασολάκια. Τα ανακατεύουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, αραιωμένο σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κρέας και σιγοβράζουμε για 50-55 λεπτά έως ότου το αρνάκι ετοιμαστεί και μελώσει η σάλτσα, ελέγχοντας όμως τακτικά για υγρά γιατί μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Φόρτωση άρθρων...