Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 180+ λεπτά
Υλικά
- 1 μεγάλο μπούτι ή χεράκι
- 5-6 σκελίδες σκόρδου (σε κομματάκια)
- Κομματάκια πικάντικης κεφαλογραβιέρας (ή καπνιστού ρεγγάτο)
- Ρίγανη
- Αλάτι, Πιπέρι
- Λίγο βούτυρο φυτίνη
- 1-2 μεγάλες λαδόκολλες
Για τις πατάτες φούρνου
- Πατάτες
- Λεμόνι
- Χυμός πορτοκαλιού (αντί για νερό)
- Μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αγοράζουμε ένα μπουτάκι ή χεράκι αρνιού (ολόκληρο) και λέμε στο χασάπη να μας το χωρίσει σε μερίδες, χωρίς όμως να ξεχωρίσει τα κομμάτια (μην τα κόψει εντελώς δηλαδή). Τώρα, στο σπίτι, πλένουμε το αρνάκι και το αφήνουμε λίγο ώστε να στραγγίξουν τα νερά του.
Έπειτα, με μαχαίρι, κάνουμε τρυπούλες στο κρέας και βάζουμε σε κάθε τρύπα κομμάτια τυριού και σκόρδου. Κάνουμε αρκετές τρύπες γιατί όσες περισσότερες δημιουργήσουμε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το αρνάκι. Στη συνέχεια, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ρίγανη και τη φυτίνη, τρίβοντας με τα χέρια μας το κρέας ώστε τα αρώματα και οι γεύσεις να πάνε παντού. Θέλει καλό τρίψιμο!
Τοποθετούμε το αρνάκι πάνω στην λαδόκολλα και το κάνουμε πακέτο. Μπορεί μάλιστα να χρειαστεί και δεύτερη λαδόκολλα, κάτι που εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το κομμάτι κρέατος.
Τέλος, το τοποθετούμε στο ταψί μας και το ραντίζουμε με λίγο νεράκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 2 ώρες οπωσδήποτε και το σερβίρουμε με την λαδόκολλα.
- Για τις πατάτες, δεν μετράμε τα υλικά, γιατί είναι ανάλογα για πόσο κόσμο θέλουμε να σερβίρουμε. Σε ένα ταψί, κόβουμε τις πατάτες ροδέλες, σαν τον μουσακά. Ρίχνουμε έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά (εγώ το κάνω με τα χέρια).
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τις πατάτες να πάρουν χρώμα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις