Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά
Υλικά
- 1+½ κιλό αρνάκι
- 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 2 ξερά κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
- 2+½ φλιτζάνια κρητικό ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πατάτες τηγανητές (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο και όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το 1 κιλό αρνί, κομμένο σε μέτρια κομμάτια, ανακατεύοντας διαρκώς και αλλάζοντάς του πλευρές μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε έπειτα πολύ τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε το κρέας χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Το αρνάκι θα κατεβάσει τα υγρά του, θα ψηθεί και θα μελώσει μέσα στο ίδιο του το ζουμί.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μερ ξύλινη κουτάλα.
Τη φωτιά μας, γι’ αυτό το φαγητό, την έχουμε πάντα στο πολύ χαμηλό και μαγειρεύουμε, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 1 με 1,5 ώρα. Το τσιγαριστό αρνάκι σερβίρεται συνήθως με τηγανητές πατάτες αλλά του πάει πολύ και το ρύζι καθώς η σάλτσα του είναι πεντανόστιμη.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις