Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 5 αυγά
- 3+½ φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλάκι σούπας ζάχαρη
- 1 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο
- Ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
- Ελαιόλαδο
- Κανέλα
- Τριμμένα καρύδια
Για το σιρόπι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 5 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
1. Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το τσίπουρο και το αλάτι, προσθέτουμε το αλεύρι και δημιουργούμε μια σφιχτή ζύμη ζυμώνοντας μέχρι το μείγμα να μη κολλάει στα χέρια μας. Έπειτα, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα, αφού την έχουμε σκεπάσει με πετσέτα.
Στη συνέχεια, από τη ζύμη ανοίγουμε με πλάστη δύο λεπτά φύλλα και με το ειδικό εργαλείο τα κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες, δημιουργώντας τετράγωνα. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και περιμένουμε μέχρι να κάψει. Έπειτα, ρίχνουμε το κάθε τετράγωνο χωριστά και με την βοήθεια δύο πιρουνιών δίνουμε στα φύλλα το κυλινδρικό σχήμα που έχουν οι δίπλες.
2. Για το σιρόπι, βράζουμε ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά της συνταγής και αφήνουμε το υγρό μείγμα να πήξει. Ελαφρώς. Όταν ψηθούν οι δίπλες, ρίχνουμε πάνω τους ή τις βουτάμε στο σιρόπι και τις αραδιάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας τες με κανέλα και τριμμένα καρύδια.