Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Έγκνογκ (eggnog)

Μαγειρική

Για 7-8 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Υλικά

6 αυγά - 500 ml γάλα - 250 γρ. ζάχαρη - 1 φακελάκι βανίλια - ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο (σκόνη) - 200 ml μπράντι (καλής ποιότητας) - 100 ml ρούμι (μαύρο) - 500 φρέσκια κρέμα γάλακτος (από την αγορά) - Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε καλά τα αυγά με μίξερ χειρός ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έπειτα τη βανίλια, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν ενωθούν καλά τα υλικά, ρίχνουμε στο μπολ το γάλα, το μπράντι, το ρούμι και την κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.

Τέλος, βάζουμε το έγκνογκ στο ψυγείο και το αφήνουμε για 45 περίπου λεπτά, σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη, έως ότου παγώσει. Έπειτα, μοιράζουμε στα ποτήρια, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Φόρτωση άρθρων...