Τρίτη
18 Φεβρουαρίου 2025

Έγκνογκ (eggnog)

Μαγειρική

Για 7-8 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Υλικά

6 αυγά - 500 ml γάλα - 250 γρ. ζάχαρη - 1 φακελάκι βανίλια - ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο (σκόνη) - 200 ml μπράντι (καλής ποιότητας) - 100 ml ρούμι (μαύρο) - 500 φρέσκια κρέμα γάλακτος (από την αγορά) - Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε καλά τα αυγά με μίξερ χειρός ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έπειτα τη βανίλια, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν ενωθούν καλά τα υλικά, ρίχνουμε στο μπολ το γάλα, το μπράντι, το ρούμι και την κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.

Τέλος, βάζουμε το έγκνογκ στο ψυγείο και το αφήνουμε για 45 περίπου λεπτά, σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη, έως ότου παγώσει. Έπειτα, μοιράζουμε στα ποτήρια, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παπαρδέλες με κοτόπουλο ραγού

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 35 λεπτά Υλικά - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο - 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια ...

Χοιρινό κότσι στο πήλινο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 2 κότσια χοιρινά μέτρια - 6-7 μέτριες πατάτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι - 1 κόκκινη πιπεριά - 5-...

Αρνάκι κλέφτικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλα κομμάτια κρέας από αρνί ή κατσίκι - 5 κυβάκια τυρί κεφαλογραβιέρα (ή άλλο πικάντικο, σκληρό τυρί...

Φόρτωση άρθρων...