Παρασκευή
15 Νοεμβρίου 2024

Φακοσαλάτα με γαρίδες και φρέσκα μυρωδικά

Μαγειρική
Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος μαγειρέματος: 40΄

Υλικά

300 γραμμάρια φακές
400 γραμμάρια γαρίδες βρασμένες καθαρισμένες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 φύλλο δάφνης
½ κουταλάκι κόλιανδρο κοπανισμένο
½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
χυμό από 1 - 2 λεμόνια
⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

½ πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
1 κουταλάκι κάππαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και βράζετε σε άφθονο νερό με το φύλλο της δάφνης για περίπου 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν, αλλά να μη λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε στο μεταξύ την υπόλοιπη σαλάτα. Αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτετε τις φακές. Κόβετε τέλος τις γαρίδες, (καθαρισμένες και βρασμένες), σε μεσαία κομμάτια και τις προσθέτετε στο μίγμα με τις φακές.

Χτυπάτε σε μπολ το λάδι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε, ρυθμίζοντας το αλάτι ή το λάδι και το λεμόνι.

Σκεπάζετε τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Τη γαρνίρετε με λωρίδες από κόκκινη πιπεριά και κάππαρη και τη σερβίρετε κρύα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Φόρτωση άρθρων...