Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος μαγειρέματος: 40΄

Υλικά

300 γραμμάρια φακές

400 γραμμάρια γαρίδες βρασμένες καθαρισμένες

6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 φύλλο δάφνης

½ κουταλάκι κόλιανδρο κοπανισμένο

½ κουταλάκι κύμινο

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

χυμό από 1 - 2 λεμόνια

⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

½ πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες

1 κουταλάκι κάππαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και βράζετε σε άφθονο νερό με το φύλλο της δάφνης για περίπου 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν, αλλά να μη λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε στο μεταξύ την υπόλοιπη σαλάτα. Αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέτετε τις φακές. Κόβετε τέλος τις γαρίδες, (καθαρισμένες και βρασμένες), σε μεσαία κομμάτια και τις προσθέτετε στο μίγμα με τις φακές.

Χτυπάτε σε μπολ το λάδι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε, ρυθμίζοντας το αλάτι ή το λάδι και το λεμόνι.

Σκεπάζετε τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Τη γαρνίρετε με λωρίδες από κόκκινη πιπεριά και κάππαρη και τη σερβίρετε κρύα.