Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 350 γραμμάρια ρεβίθια

- 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

- 3 σκελίδες σκόρδο

- Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός

- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

- 1 κουταλάκι κύμινο (σε σκόνη)

- Μισό κουταλάκι τσίλι (σε σκόνη)

- Λίγο αλεύρι

- Χυμός από μισό λεμόνι

- 1 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μπολ, βάζουμε τα ρεβίθια με ζεστό νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μια ημέρα πριν τα μαγειρέψουμε. Την επομένη, τα ξεπλένουμε καλά και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Στη συνέχεια, τα αλέθουμε στο μπλέντερ και μεταφέρουμε τον χοντροκομμένο πουρέ σε μπολ.

2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στα λιωμένα ρεβίθια μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το κύμινο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το χυμό του μισού λεμονιού, το τσίλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε για καμιά ώρα περίπου να σφίξει.

3. Αφού βγάλουμε τη ζύμη για τα φαλάφελ από το ψυγείο, με κουτάλι παίρνουμε λίγη ποσότητα και πλάθουμε μπαλάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς, λαδώνουμε μια λαμαρίνα και τοποθετούμε πάνω τα μπαλάκια, πιέζοντάς τα ελαφρά να γίνουν πλακέ.

Τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο μεριές. Στο μισό χρόνο περίπου ψησίματος τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά αν χρειάζεται (αν θέλουμε γίνονται και τηγανιτά).