Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Φαρφάλες με σπανάκι και φιστίκια

Μαγειρική
Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια φαρφάλες (φιογκάκια)

- Μισό κιλό σπανάκι

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- 4 κουταλιές καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- Μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

- Ημίσκληρο κίτρινο τυρί (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Παράλληλα, σε μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε τα φιστίκια για 2 με 3 λεπτά, τα αδειάζουμε έπειτα σε κρύο νερό, τα ξεφλουδίζουμε και χοντροκόβουμε.

Κατόπιν, πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σπανάκι. Τρίβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε έπειτα το πολτοποιημένο σπανάκι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φιστίκια. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...