Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Φαρφάλες με σπανάκι και φιστίκια

Μαγειρική
Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια φαρφάλες (φιογκάκια)

- Μισό κιλό σπανάκι

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- 4 κουταλιές καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- Μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

- Ημίσκληρο κίτρινο τυρί (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Παράλληλα, σε μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε τα φιστίκια για 2 με 3 λεπτά, τα αδειάζουμε έπειτα σε κρύο νερό, τα ξεφλουδίζουμε και χοντροκόβουμε.

Κατόπιν, πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σπανάκι. Τρίβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε έπειτα το πολτοποιημένο σπανάκι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φιστίκια. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Φαλάφελ με κουκιά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό ξερά κουκιά (ξεφλουδισμένα) - 2 πράσα (ψιλοκομμένα) - 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 2...

Ομελέτα με μπέικον, σπανάκι και τυρί

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φέτες μπέικον σε κομμάτια όχι πολύ μικρά - 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο - 1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι ...

Φόρτωση άρθρων...