Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 250 γραμμάρια φαρφάλες (φιογκάκια)
- Μισό κιλό σπανάκι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 4 κουταλιές καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- Ημίσκληρο κίτρινο τυρί (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Παράλληλα, σε μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε τα φιστίκια για 2 με 3 λεπτά, τα αδειάζουμε έπειτα σε κρύο νερό, τα ξεφλουδίζουμε και χοντροκόβουμε.
Κατόπιν, πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σπανάκι. Τρίβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε έπειτα το πολτοποιημένο σπανάκι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φιστίκια. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.