Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Φασολάδα βελουτέ

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια φασόλια ξερά

- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

- 1 καρότο (σε ροδέλες)

- 1 ξερό κρεμμύδι (σε χοντρές φέτες)

- 2 κλωνάρια σέλινο (ψιλοκομμένα)

- 1 πατάτα (σε κύβους)

- 3 ώριμες (ψιλοκομμένες) ντομάτες

- 1-2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες - 1-1+½ λίτρο νερό

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ, γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με χλιαρό νερό, και αδειάζουμε τα φασόλια για να μουλιάσουν. Το νερό πρέπει να τα σκεπάζει. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και ετοιμάζουμε την φασολάδα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.

Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και τα φασόλια για να βράσουν. Στο μισό χρόνο του μαγειρέματος, προσθέτουμε την ντομάτα, το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Τότε, τα αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά με το μπλέντερ ή με τον μύλο λαχανικών. Ξαναβάζουμε έπειτα τη σούπα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει δύο βράσεις.

Αν γίνει πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό. Σ’ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις φέτες του λουκάνικου για να τραγανίσουν. Σερβίρουμε την σούπα και μοιράζουμε σε κάθε πιάτο μία-δύο φέτες λουκάνικου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Φόρτωση άρθρων...