Σαββάτο
29 Μαρτίου 2025

Φασολάκια

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό φασολάκια, φρέσκα μπαρμπούνια

- 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο)

- 3 ντομάτες (περασμένες από τον τρίφτη)

- 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2 κουταλάκια σούπας αγουρέλαιο

- 3 κουταλάκια σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 κουταλάκι σούπας φρέσκο δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- 1 κουταλάκια σούπας ζάχαρη

- 1 πρέζα μπούκοβο

- Άλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζω τα φασολάκια, κόβω τις άκρες τους, αφαιρώ τις ίνες από τα πλαϊνά τους και τα πλένω. Σε κατσαρόλα με λίγο νερό και σε μέτρια φωτιά, ρίχνω το κρεμμύδι και ανακατεύω μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Βάζω τη ζάχαρη και συνεχίζω να ανακατεύω έως ότου καραμελώσει το κρεμμύδι. Προσθέτω τα φασολάκια, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα σοτάρω ελαφρά, ανακατεύοντας.

Ρίχνω τις ντομάτες και μόλις πάρουν βράση, προσθέτω το αλάτι και το μπούκοβο. Σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά περίπου. Πριν από το τέλος, ρίχνω το μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύω απαλά. Κλείνω τη φωτιά, αποσύρω την κατσαρόλα και προσθέτω το αγουρέλαιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Φόρτωση άρθρων...