Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια, φρέσκα μπαρμπούνια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο)
- 3 ντομάτες (περασμένες από τον τρίφτη)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας αγουρέλαιο
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμος (ψιλοκομμένος)
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα μπούκοβο
- Άλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζω τα φασολάκια, κόβω τις άκρες τους, αφαιρώ τις ίνες από τα πλαϊνά τους και τα πλένω. Σε κατσαρόλα με λίγο νερό και σε μέτρια φωτιά, ρίχνω το κρεμμύδι και ανακατεύω μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Βάζω τη ζάχαρη και συνεχίζω να ανακατεύω έως ότου καραμελώσει το κρεμμύδι. Προσθέτω τα φασολάκια, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα σοτάρω ελαφρά, ανακατεύοντας.
Ρίχνω τις ντομάτες και μόλις πάρουν βράση, προσθέτω το αλάτι και το μπούκοβο. Σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά περίπου.
Πριν από το τέλος, ρίχνω το μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύω απαλά. Κλείνω τη φωτιά, αποσύρω την κατσαρόλα και προσθέτω το αγουρέλαιο.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις