Σαββάτο
19 Απριλίου 2025

Φασόλια χάντρες στο φούρνο

Μαγειρική
Για τέσσερα άτομα

Προετοιμασία: 15’

Μαγείρεμα: 1:40’

Υλικά

1 κιλό φασόλια χάντρες

120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα

2 καρότα ψιλοκομμένα

500 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλάκια σούπας ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό, να καλυφθούν τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Φόρτωση άρθρων...