Σαββάτο
19 Απριλίου 2025

Φάβα με γλυκιά πάπρικα

Μαγειρική

Για 4 με 5 άτομα

Προετοιμασία:10'

Μαγείρεμα: 50’

Υλικά

450γρ. φάβα

1 κουταλάκια σούπας πάπρικα γλυκιά

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό και τη βάζετε να βράσει μαζί με 5 νεροπότηρα κρύο νερό. Αφού πάρει βράση, ρίχνετε λίγο αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να βράσει μέχρι να λιώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα που θα ανακατέψετε με τη φάβα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Το αφήνετε να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα την πάπρικα. Ανακατεύετε και το αφήνετε να βγάλει τα αρώματά της.

Βάζετε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σοτάρετε απαλά, μέχρι να πάρει ένα απαλό, ρόδινο χρώμα. Ρίχνετε και τα κυβάκια της ντομάτας, αλατίζετε ελαφρά, πιπερώνετε, φέρνετε τη σάλτσα δύο γύρους και την αποσύρετε από τη φωτιά.

Βάζετε τη φάβα πάλι στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, περιχύνετε με το χυμό ενός λεμονιού και αφήνετε να πάρει βράση.

Τη βγάζετε αμέσως από τη φωτιά, τη βάζετε σε πιατέλα και την πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Για 1 άτομο Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο κρούστας - 1 κομμάτι τυρί φέτα - 2 κουταλάκια σούπας μέλι - 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσά...

Φαλάφελ με κουκιά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό ξερά κουκιά (ξεφλουδισμένα) - 2 πράσα (ψιλοκομμένα) - 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 2...

Φόρτωση άρθρων...