Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Φάβα με γλυκιά πάπρικα

Μαγειρική

Για 4 με 5 άτομα

Προετοιμασία:10'

Μαγείρεμα: 50’

Υλικά

450γρ. φάβα

1 κουταλάκια σούπας πάπρικα γλυκιά

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό και τη βάζετε να βράσει μαζί με 5 νεροπότηρα κρύο νερό. Αφού πάρει βράση, ρίχνετε λίγο αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να βράσει μέχρι να λιώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα που θα ανακατέψετε με τη φάβα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Το αφήνετε να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα την πάπρικα. Ανακατεύετε και το αφήνετε να βγάλει τα αρώματά της.

Βάζετε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σοτάρετε απαλά, μέχρι να πάρει ένα απαλό, ρόδινο χρώμα. Ρίχνετε και τα κυβάκια της ντομάτας, αλατίζετε ελαφρά, πιπερώνετε, φέρνετε τη σάλτσα δύο γύρους και την αποσύρετε από τη φωτιά.

Βάζετε τη φάβα πάλι στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, περιχύνετε με το χυμό ενός λεμονιού και αφήνετε να πάρει βράση.

Τη βγάζετε αμέσως από τη φωτιά, τη βάζετε σε πιατέλα και την πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Φόρτωση άρθρων...