Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 45+ λεπτά

Υλικά

Για τη φάβα

- Μισό κιλό φάβα

- 1 ξερό κρεμμύδι (στα τέσσερα)

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

Για τους κεφτέδες

- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

- 200 γραμμάρια φρυγανιά

- 100 γραμμάρια αλεύρι

- 2 αυγά

- 200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης

- Χυμός μισού λεμονιού

- Ελιές με πιπεριά

Εκτέλεση

  1. Σε χύτρα ταχύτητος, βράζουμε τη φάβα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο με κλειστό το καπάκι.

Όταν κρυώσει η φάβα, την περνάμε από χειροκίνητο μύλο ή την πολτοποιούμε με μίξερ, γουδί ή και πιρούνι.

  1. Προσθέτουμε στη φάβα όλα υλικά για τους κεφτέδες, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα ώσπου να δέσει η ζύμη.

Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες με τη φάβα.

Στο κέντρο μπήγουμε μια γεμιστή ελιά και βουτάμε τους κεφτέδες στο αλεύρι, τηγανίζοντας τους έπειτα σε καυτό λάδι έως ότου χρυσίσουν, για 5-6 λεπτά.