Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Υλικά

- 12 φτερούγες κοτόπουλου (ή 8 κοπανάκια)

- 1 αυγό

- 40 ml συμπυκνωμένο γάλα (ή και φρέσκο)

- 5 κουταλιές αλεύρι

- 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

- 250 γραμμάρια γαλέτα τριμμένη

- Αλάτι, πιπέρι (όση ποσότητα θέλετε)

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τις φτερούγες, τις κόβουμε στις κλειδώσεις και πετάμε την άκρη της φτερούγας όπου το κρέας εκλείπει. Σε μπολ τοποθετούμε το αυγό με το γάλα, αναμιγνύοντάς τα. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος σε ένα τρίτο μπολ τη γαλέτα.

Έπειτα, παίρνουμε ένα κομμάτι φτερούγας, το βουτάμε στο αυγό με το γάλα και το ρολάρουμε στο αλεύρι. Στο τέλος, το πιέζουμε καλά μέσα στη γαλέτα για να κολλήσει στο κοτόπουλο. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε όλα τα κομμάτια. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς.

Ψήνουμε τις φτερούγες για 10-15 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και τα κοπανάκια, μόνο που ο χρόνος για να ψηθούν είναι 35 λεπτά.