Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Γαρίδες με κολοκυθάκια και πατάτες

Μαγειρική

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

- 3 κολοκυθάκια (σε κύβους)

- 3 πατάτες (σε κύβους)

- 3 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 3 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες)

- 3 ντομάτες (ψιλοκομμένες)

- Μισό ματσάκι μαϊντανού (ψιλοκομμένο)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- Χυμός από 1 λεμόνι

- Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προετοιμάζετε τα λαχανικά αφού τα πλύνετε καλά. Ξεβγάζετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.

Σε αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα), ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε για τρία λεπτά το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτετε έπειτα τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε κατόπιν τις γαρίδες, ολόκληρες ή καθαρισμένες και τις αφήνετε να βράσουν με τα λαχανικά, σε μέτρια φωτιά, για 7-8 λεπτά.

Τέλος, βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και το λεμόνι και ανακατεύετε πολύ ελαφρά με τη κουτάλα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Φόρτωση άρθρων...