Τρίτη
22 Απριλίου 2025

Γαρίδες με κολοκυθάκια και πατάτες

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

- 3 κολοκυθάκια (σε κύβους)

- 3 πατάτες (σε κύβους)

- 3 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 3 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες)

- 3 ντομάτες (ψιλοκομμένες)

- Μισό ματσάκι μαϊντανού (ψιλοκομμένο)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- Χυμός από 1 λεμόνι

- Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προετοιμάζετε τα λαχανικά αφού τα πλύνετε καλά. Ξεβγάζετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος. Σε αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα), ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε για τρία λεπτά το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτετε έπειτα τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε κατόπιν τις γαρίδες, ολόκληρες ή καθαρισμένες και τις αφήνετε να βράσουν με τα λαχανικά, σε μέτρια φωτιά, για 7-8 λεπτά.

Τέλος, βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και το λεμόνι και ανακατεύετε πολύ ελαφρά με τη κουτάλα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φαλάφελ με κουκιά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό ξερά κουκιά (ξεφλουδισμένα) - 2 πράσα (ψιλοκομμένα) - 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 2...

Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30+ λεπτά Υλικά - 1 σκελίδα σκόρδου (ή κατά προτίμηση) - 1 κιλό κολοκυθάκια (μετρίου μεγέθους) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζ...

Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες - 1 κιλό φρέσκα φασολάκια - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο...

Φόρτωση άρθρων...