Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι και ούζο

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 35΄

Υλικά

- 300 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες Νο3 ή μεγάλες φρέσκιες

- 500 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι

- 1 ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι

- 2 φρέσκα ψιλοκομ. κρεμμύδια

- 2 ώριμες ψιλοκομ. ντομάτες

- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

- 2 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο

- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαϊντανός

- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομ. βασιλικός

- 150 ml. ούζο

- 1 πρέζα σαφράν

- 1 πρέζα ζάχαρη

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε να βράσουν τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για πεντέμισι λεπτά και ταυτόχρονα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις γαρίδες με ελαιόλαδο μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους. Έπειτα, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε, αφήνουμε για πολύ λίγο και σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τον πελτέ, το νερό και το σαφράν.

Ύστερα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε το φαγητό για 25 λεπτά περίπου έως ότου «δέσει» η σάλτσα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον βασιλικό αλλά και το ζυμαρικό μας. Τέλος, αφήνουμε την γαριδομακαρονάδα να βράσει για άλλα 3 λεπτά και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Λακέρδα στην άλμη

Για οικογένεια Ετοιμασία: 30 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα από μεγάλη παλαμίδα (καθαρισμένα, χωρίς το αίμα) - 1 κιλό χοντρό αλάτι - Θυμάρι, δεντρολίβανο - Ηλιέλαιο (όσο ...

Φόρτωση άρθρων...