Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι και ούζο

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 35΄

Υλικά

- 300 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες Νο3 ή μεγάλες φρέσκιες

- 500 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι

- 1 ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι

- 2 φρέσκα ψιλοκομ. κρεμμύδια

- 2 ώριμες ψιλοκομ. ντομάτες

- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

- 2 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο

- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαϊντανός

- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομ. βασιλικός

- 150 ml. ούζο

- 1 πρέζα σαφράν

- 1 πρέζα ζάχαρη

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε να βράσουν τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για πεντέμισι λεπτά και ταυτόχρονα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις γαρίδες με ελαιόλαδο μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους. Έπειτα, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε, αφήνουμε για πολύ λίγο και σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τον πελτέ, το νερό και το σαφράν.

Ύστερα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε το φαγητό για 25 λεπτά περίπου έως ότου «δέσει» η σάλτσα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον βασιλικό αλλά και το ζυμαρικό μας. Τέλος, αφήνουμε την γαριδομακαρονάδα να βράσει για άλλα 3 λεπτά και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...