Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Γαριδομακαρονάδα με σπανάκι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο ζυμαρικά (της αρεσκείας σας)

- Μισό κιλό μεγάλες φρέσκες γαρίδες

- Μισό κιλό φρέσκο σπανάκι (καλά πλυμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια)

- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (σε ροδέλες)

- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου

- Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

- Μισό ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός

- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Όπως είναι φρέσκες οι γαρίδες, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε από τη νοητή ραχοκοκαλιά τους το μαύρο εντεράκι με οδοντογλυφίδα. Εντωμεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά. Έπειτα, τα σουρώνετε και τα διατηρείτε στην κατσαρόλα ζεστά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και τις καθαρισμένες γαρίδες για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε στη συνέχεια τα κομμάτια σπανακιού και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να μαραθούν.

Σβήνετε μετά με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά.

Προς το τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, σβήνετε με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, να πάρουν μία βράση μαζί με τη σάλτσα και να ανακατευτούν καλά. Σερβίρετε τη γαριδομακαρονάδα με λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπλανό σαρακατσάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό διάφορα χόρτα (λάπατα, σέσκουλα, τσουκνίδες, μυρώνια, καυκαλήθρες, ραδίκια κ.ά.) (καθαρισμένα, πλυμέν...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Φόρτωση άρθρων...