Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Γεμιστό μπούτι αρνιού

Μαγειρική
Για 8+ άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 120+ λεπτά

Υλικά

- 1 μπούτι αρνιού (χωρίς το κόκαλο)
- 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 200 γραμμάρια κιμάς
- Λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι
- Τριμμένη φρυγανιά (2 φέτες)
- 1 αυγό

– 4 κουταλάκια σούπας γάλα
- 1 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, ξερό θυμάρι
- 1 ξινόμηλο, ψιλοκομμένο ξερά βερίκοκα

Εκτέλεση

1. Αν δεν γνωρίζετε πως γίνεται, ζητείστε από το χασάπη να σας αφαιρέσει το κόκαλο. Στο σπίτι, απλά το ξεπλένετε με άφθονο νερό.

2. Σε κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά ρίχνετε τον κιμά. Τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά και προσθέτετε τις φρυγανιές, το αβγό ελαφρά χτυπημένο, το γάλα, δεντρολίβανο, θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε για λίγο να «δέσει» η γέμιση.

Έπειτα, την αδειάζετε στο μπούτι μαζί με τα κομματάκια ξινόμηλου και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και ράβετε το άνοιγμα με σπάγκο.

Βάζετε το κρέας στη σχάρα, πάνω από το ταψί, το αλείφετε καλά με βούτυρο, το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για δύο και πλέον ώρες (μπορεί και λίγο περισσότερο).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Φόρτωση άρθρων...