Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 120+ λεπτά
Υλικά
- 1 μπούτι αρνιού (χωρίς το κόκαλο)
- 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 200 γραμμάρια κιμάς
- Λίγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι
- Τριμμένη φρυγανιά (2 φέτες)
- 1 αυγό
– 4 κουταλάκια σούπας γάλα
- 1 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, ξερό θυμάρι
- 1 ξινόμηλο, ψιλοκομμένο ξερά βερίκοκα
Εκτέλεση
1. Αν δεν γνωρίζετε πως γίνεται, ζητείστε από το χασάπη να σας αφαιρέσει το κόκαλο. Στο σπίτι, απλά το ξεπλένετε με άφθονο νερό.
2. Σε κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά ρίχνετε τον κιμά. Τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά και προσθέτετε τις φρυγανιές, το αβγό ελαφρά χτυπημένο, το γάλα, δεντρολίβανο, θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε για λίγο να «δέσει» η γέμιση.
Έπειτα, την αδειάζετε στο μπούτι μαζί με τα κομματάκια ξινόμηλου και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και ράβετε το άνοιγμα με σπάγκο.
Βάζετε το κρέας στη σχάρα, πάνω από το ταψί, το αλείφετε καλά με βούτυρο, το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για δύο και πλέον ώρες (μπορεί και λίγο περισσότερο).