Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Γεμιστό ψωμί

Μαγειρική
Για 2 μικρές φρατζόλες

Ετοιμασία: 30 λεπτά (χωρίς το φούσκωμα)
Μαγείρεμα: 60+ λεπτά

Υλικά

- 800 γραμμάρια αλεύρι (όλες οι χρήσεις)
- 40 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά λιναρόσπορος
- 1 κουταλιά θυμάρι

Για τη γέμιση

- 5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
- 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 φέτες ψιλοκομμένο κασέρι
- 5 ψιλοκομμένα αγγουράκια (πίκλες)
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

1. Σε μικρό ποτηράκι με χλιαρό νερό διαλύουμε τη μάγια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι να γίνει χυλός και αφήνουμε στην άκρη για λίγο το μείγμα ώσπου να φουσκώσει.

Σε μπολ, βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη μαγιά που έχει ήδη φουσκώσει και όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε έως ότου να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά μαλακή και απαλή, την οποία κατόπιν ανοίγουμε σε αρκετά χοντρό φύλλο.

2. Σε μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τα στρώνουμε στο ανοιγμένο φύλλο, το οποίο κλείνουμε σε ρολό, βάζοντας το μετά σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Πριν το ψήσουμε, το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει, για μία ώρα περίπου, και κατόπιν το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 60 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Ομελέτα με μπέικον, σπανάκι και τυρί

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φέτες μπέικον σε κομμάτια όχι πολύ μικρά - 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο - 1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι ...

Φόρτωση άρθρων...