Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί

Μαγειρική
Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 20 κολοκυθοανθοί
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο
- 2 ώριμες μικρές ντομάτες
- Λίγο φρέσκος δυόσμος
- Μισό ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
- 2 χούφτες (γεμάτες) ρύζι καρολίνα
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Ελαιόλαδο (όσο πάρει)

Εκτέλεση

1. Ανοίγουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε τον μίσχο από το κέντρο τους. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό.

2. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και με αυτό γεμίζουμε τους ανθούς ως τη μέση τους.

Τυλίγουμε τις άκρες προς το κέντρο και τους τοποθετούμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε δύο ποτήρια ζεστό νερό, μισό φλιτζάνι τσαγιού (ακόμα) ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Σκεπάζουμε με πιάτο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Προς το τέλος, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Αν κάποιος θέλει, μπορεί να αβγοκόψει το συγκεκριμένο φαγάκι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Φόρτωση άρθρων...