Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Γιαούρτι με μυρωδικά

Μαγειρική
Για ένα βαζάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 10'

Υλικά

½ κιλό καλό στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια σούπας ξίδι λευκό
50 γραμμάρια άνηθο ψιλοκομμένο ή μάραθο στην εποχή του
50 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 γραμμάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
4 φυλλαράκια λουίζα, ψιλοκομμένη
αλάτι κατά βούληση, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το γιαούρτι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύετε δυναμικά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Πασπαλίζετε το μίγμα με τα μυρωδικά και ανακατεύετε πάλι καλά.

Παρ' όλο που το ντιπ γιαουρτιού είναι έτοιμο, προτιμότερο είναι να μείνει 1 ώρα στο ψυγείο, για να ωριμάσει και να απελευθερωθούν τα αρώματα των μυρωδικών. Αν θέλετε, προτού σερβίρετε, το περιχύνετε με μία-δυο κουταλιές ελαιόλαδο, για ομορφιά και γεύση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Φόρτωση άρθρων...