Για 4-5 άτομα
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια φασόλια γίγαντες
- 2 τριμμένες ώριμες ντομάτες
- 1 κουταλιά πελτές
- 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 1 ψιλοκομμένο πράσο
- 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
- 1 καρότο (ροδέλες),
- 2 κλωναράκια ψιλοκομμένο σέλινο
- 1 κουτί μπίρας
- Δάφνη, ζάχαρη, ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Έχετε μουλιάσει σε νερό τους γίγαντες από το βράδυ ώστε να μαλακώσουν. Την επομένη, τους στραγγίζετε καλά και τους βάζετε σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη μπίρα ενός κουτιού (κοινή, της αγοράς).
Στη συνέχεια, τους ρίχνετε ζάχαρη, τόση ώστε να την περιχύσετε σε όλους (περίπου μιάμιση κουταλιά).
2. Σε κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο σε ελαιόλαδο ώσπου να πιούν τα υγρά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες (προσπαθήστε να είναι ώριμες), τον πελτέ και μαγειρεύετε για ένα τέταρτο της ώρας, σε μέτρια φωτιά.
Τέλος, ρίχνετε στη κατσαρόλα το σέλινο, δύο φυλλαράκια δάφνης, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για ακόμα 5 λεπτά.
Όταν έχει πήξει αρκετά η σάλτσα και έχουν φύγει τα πολλά υγρά, αδειάζετε τη κατσαρόλα στους γίγαντες, προσθέτετε -υπολογίζοντας με το μάτι- ελαιόλαδο (να πάει παντού), και ψήνετε στους 200 βαθμούς ώσπου οι γίγαντες να πάρουν χρώμα και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια φασόλια γίγαντες
- 2 τριμμένες ώριμες ντομάτες
- 1 κουταλιά πελτές
- 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 1 ψιλοκομμένο πράσο
- 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
- 1 καρότο (ροδέλες),
- 2 κλωναράκια ψιλοκομμένο σέλινο
- 1 κουτί μπίρας
- Δάφνη, ζάχαρη, ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Έχετε μουλιάσει σε νερό τους γίγαντες από το βράδυ ώστε να μαλακώσουν. Την επομένη, τους στραγγίζετε καλά και τους βάζετε σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη μπίρα ενός κουτιού (κοινή, της αγοράς).
Στη συνέχεια, τους ρίχνετε ζάχαρη, τόση ώστε να την περιχύσετε σε όλους (περίπου μιάμιση κουταλιά).
2. Σε κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο σε ελαιόλαδο ώσπου να πιούν τα υγρά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες (προσπαθήστε να είναι ώριμες), τον πελτέ και μαγειρεύετε για ένα τέταρτο της ώρας, σε μέτρια φωτιά.
Τέλος, ρίχνετε στη κατσαρόλα το σέλινο, δύο φυλλαράκια δάφνης, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για ακόμα 5 λεπτά.
Όταν έχει πήξει αρκετά η σάλτσα και έχουν φύγει τα πολλά υγρά, αδειάζετε τη κατσαρόλα στους γίγαντες, προσθέτετε -υπολογίζοντας με το μάτι- ελαιόλαδο (να πάει παντού), και ψήνετε στους 200 βαθμούς ώσπου οι γίγαντες να πάρουν χρώμα και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις