Ετοιμασία: 20+ λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- 700 γραμμάρια κιμάς ανάμικτος (χοιρινός και μοσχαρίσιος)
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Μισό φλιτζάνι ρύζι
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1/3 φλιτζανιού μαϊντανός (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 1½-2 λεμόνια (χυμός)
- 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
Εκτέλεση
1. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ρύζι και το αυγό και ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι μας αρέσει. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά τα ομογενοποιούμε ζυμώνοντας τα με τα χέρια. Έπειτα, τοποθετούμε το μείγμα αν θέλουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως ότου σφίξει.
2. Σε μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ελαφρά τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια που έχουμε πλάσει. Προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 με 35 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα, χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα αυγά μαζί με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε αραιώσει σε λίγο νεράκι. Ρίχνουμε το μείγμα στα γιουβαρλάκια και σε σιγανή φωτιά περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.