Σαββάτο
30 Νοεμβρίου 2024

Γιουβέτσι με γαρίδες

Μαγειρική
Υλικά

2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γραμμάρια μέτριο κριθαράκι
600 ml ζωμός λαχανικών
1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
200 γραμμάρια γαρίδες αποφλοιωμένες
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ίσα να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν δέσουν τα υλικά, προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το κριθαράκι με γαρίδες ζεστό.

Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Φόρτωση άρθρων...