Προετοιμασία: 15’
Μαγείρεμα: 55'
Υλικά
2 κοκκινόψαρα
1 κουταλάκι σούπας πελτέ ντομάτας
1.300 ml ζωμό λαχανικών ή ψαριού, σπιτικό ή ψυγείου
100 ml κρασί λευκό
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
1 μαραθόριζα, σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
70 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Διαλύετε τον πελτέ σε 2 φλιτζάνια από τον ζωμό και το κρασί. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τα ψάρια και περιχύνετε με τον διαλυμένο πελτέ, αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τη μαραθόριζα, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, για περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε διαρκώς με σπάτουλα. Μόλις γυαλίσει, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Βγάζετε τα ψάρια προσεκτικά σε μια πιατέλα και τα κρατάτε ζεστά. Μέσα στο ταψί ρίχνετε το κριθαράκι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο ζωμό.
Ανακατεύετε και ψήνετε στο φούρνο, στους 200οC για 35-40 λεπτά, ελέγχοντας ανά διαστήματα τα υγρά του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό.
Σερβίρετε το γιουβέτσι με το ψάρι σε μια πιατέλα ή στο ταψί του, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τον μάραθο.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις