Πέμπτη
13 Μαρτίου 2025

Γιουβέτσι με κοκκινόψαρο

Μαγειρική
Για 4 με 5 άτομα

Προετοιμασία: 15’

Μαγείρεμα: 55'

Υλικά

2 κοκκινόψαρα
1 κουταλάκι σούπας πελτέ ντομάτας
1.300 ml ζωμό λαχανικών ή ψαριού, σπιτικό ή ψυγείου
100 ml κρασί λευκό
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
1 μαραθόριζα, σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
70 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Διαλύετε τον πελτέ σε 2 φλιτζάνια από τον ζωμό και το κρασί. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τα ψάρια και περιχύνετε με τον διαλυμένο πελτέ, αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τη μαραθόριζα, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, για περίπου 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε διαρκώς με σπάτουλα. Μόλις γυαλίσει, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε τα ψάρια προσεκτικά σε μια πιατέλα και τα κρατάτε ζεστά. Μέσα στο ταψί ρίχνετε το κριθαράκι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο ζωμό.

Ανακατεύετε και ψήνετε στο φούρνο, στους 200οC για 35-40 λεπτά, ελέγχοντας ανά διαστήματα τα υγρά του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό.

Σερβίρετε το γιουβέτσι με το ψάρι σε μια πιατέλα ή στο ταψί του, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τον μάραθο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι - 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη) - 300 ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Γεμιστό μπούτι αρνιού

Για 8+ άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 120+ λεπτά Υλικά - 1 μπούτι αρνιού (χωρίς το κόκαλο) - 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 200 γραμμάρια κιμάς - Λίγο ...

Φόρτωση άρθρων...