Ετοιμασία: 20 λεπτά
Υλικά
- 450 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive (γεύση κανέλας)
- 500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 ml ηλιέλαιο
- 60 γραμμάρια γκοφρέτες ρυζιού
- 60 γραμμάρια τριμμένη βάφλα
Εκτέλεση
1. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, στο κάδο του μίξερ και με το ανάλογο εξάρτημα. Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε και τις –θρυμματισμένες με τα χέρια- γκοφρέτες ρυζιού.
Παράλληλα, σε άλλο μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα με το ηλιέλαιο και τη λιώνουμε σε χαμηλή ισχύ, στον φούρνο μικροκυμάτων (εναλλακτικά σε μπεν μαρί).
Αφού λιώσει, τη ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα, τις ρυζογκοφρέτες και την τριμμένη βάφλα και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να ενωθούν.
2. Σε τσέρκι 25 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αδειάζουμε το μείγμα, το βάζουμε στη κατάψυξη και το αφήνουμε να σφίξει πολύ καλά. Έπειτα, το αποσύρουμε, το αφήνουμε να μαλακώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα και κόβουμε 10-12 μακρόστενες και ίσου μεγέθους μπάρες.