Για 14+ κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο κρούστας

- 1+½ κιλό ανθότυρο

- 12 αυγά

- 500-600 γραμμάρια ζάχαρη

- Γάλα φρέσκο (όσο χρειαστεί)

- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

- 1+½ κουταλάκι μαστίχα (τριμμένη)

- 1 κουταλάκι κανέλα

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σε μπολ, χτυπάω καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτω έπειτα τη μαστίχα, καλά θρυμματισμένη και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ενώ συνεχίζω το ελαφρύ ανακάτεμα, συμπληρώνω με το ανθότυρο, επίσης καλά θρυμματισμένο (με πιρούνι) και χτυπάω όλα τα υλικά στο μίξερ να ομογενοποιηθούν. Η γέμιση της τυρόπιτας είναι έτοιμη.

2. Λαδώνω ελαφρά ένα μεγάλο ταψί, στρώνω ένα φύλλο κρούστας στην επιφάνεια του, ρίχνω ελάχιστο γάλα να βραχεί το φύλλο και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο, στρώνοντας το ένα πάνω στο άλλο, έξι από τα δέκα φύλλα μας.

Στη συνέχεια, απλώνω το μείγμα του τυριού και το στρώνω να πάει παντού με σπάτουλα. Πασπαλίζω με την κανέλα και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα, βρέχοντας τα επίσης με λίγο γάλα. Στο τελευταίο φύλλο ρίχνω ελάχιστο λάδι, το αλείφω να πάει παντού και χαράσσω την πίτα σε κομμάτια.

Ψήνω την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα στην επιφάνεια της.