Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος μαγειρέματος: 20΄

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μπουκιές
1 κονσέρβα Ανανά σε κομμάτια, σε σιρόπι
1 πιπεριά πράσινη, σε χοντρά καρέ
1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φετούλες, με το τρυφερό πράσινο μέρος
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ
4 κουταλάκια γλυκού σόγια σος
5 κουταλάκια σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
3 κουταλάκια γλυκού ξίδι βαλσάμικο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ.

Σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.

Ρίχνετε τη σόγια, το βαλσάμικο ξίδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι και λίγο από τον χυμό του ανανά και ανακατεύετε συνεχώς για άλλο 1 λεπτό.

Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ανανά και τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε με λευκό ρύζι μπασμάτι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Φόρτωση άρθρων...