Παρασκευή
15 Νοεμβρίου 2024

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος μαγειρέματος: 20΄

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μπουκιές
1 κονσέρβα Ανανά σε κομμάτια, σε σιρόπι
1 πιπεριά πράσινη, σε χοντρά καρέ
1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φετούλες, με το τρυφερό πράσινο μέρος
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ
4 κουταλάκια γλυκού σόγια σος
5 κουταλάκια σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
3 κουταλάκια γλυκού ξίδι βαλσάμικο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ.

Σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.

Ρίχνετε τη σόγια, το βαλσάμικο ξίδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι και λίγο από τον χυμό του ανανά και ανακατεύετε συνεχώς για άλλο 1 λεπτό.

Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ανανά και τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε με λευκό ρύζι μπασμάτι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Φόρτωση άρθρων...