Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Καλαμαράκια κρασάτα

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια (σε ροδέλες)
- 1-2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
- 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 2 πιπεριές (σε ροδέλες)
- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένο)
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι έως ότου χρυσίσει. Ρίχνουμε έπειτα τα καλαμαράκια αφού τα έχουμε πλύνει καλά με άφθονο νερό και τα έχουμε αφήσει σε σουρωτό σκεύος να στραγγίξουν καλά.

Όταν αποκτήσουν ελαφρύ χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε έπειτα τις ντομάτες, σε κυβάκια (αν θέλουμε, ρίχνούμε και λίγο πελτέ ντομάτας), τις πιπεριές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα καλαμαράκια να σιγομαγειρευτούν και να μελώσει η σάλτσα τους. Ιδανικά τα σερβίρουμε με ρύζι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Φόρτωση άρθρων...