Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Kαλαμαράκια με πατάτες γιαχνί

Για 6-8 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό πατάτες

- Αλάτι, πιπέρι

- Χυμός από μισό λεμόνι

- 2-3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1 σκελίδα σκόρδου

- 30 ml κρασί λευκό

- 340 γραμμάρια καλαμάρια έτοιμα, σε πικάντικη σάλτσα

- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

- Μαϊντανός ψιλοκομμένο

- Ξύσμα λεμονιού από μισό λεμόνι

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους 2 εκατοστών. Έπειτα, τις βράζετε μαζί με αλάτι, πιπέρι και τον χυμό από μισό, μέχρι να μαλακώσουν, για 12-15 λεπτά. Τέλος, τις σουρώνετε και τις αφήνουμε στην άκρη.

2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τις πατάτες και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ψιλοκόβετε το σκορδό, τα κρεμμυδάκια, τα προσθέτετε στο τηγάνι με τις πατάτες και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Σβήνετε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτετε έπειτα τα καλαμαράκια, αλάτι και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...