Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Καλαμάρια γεμιστά με πιπεριά και γραβιέρα

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 70 λεπτά

Υλικά

-1 κιλό καλαμαράκια (σχετικά μεγάλα) (καθαρισμένα)

Για τη γέμιση

- 2 ντομάτες (στα τέσσερα)

- Ψίχα από 2 λεμόνια

- 200 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης

- 200 γραμμάρια ψίχα μουσκεμένου ψωμιού

- 150 γραμμάρια γραβιέρα σε κυβάκια

Για το ταψί

- 7-8 πατάτες (σε φέτες)

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 90-100 γραμμάρια μαραθόριζα (σε μικρά κυβάκια)

- 2 ντομάτες (στα τέσσερα), ψίχα από 1 λεμόνι

- 4 αστεράκια γλυκάνισο

- 1 φλιτζανάκι ζωμός κοτόπουλου (ή ανάλογο κύβο ζωμού)

- 5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2 κουταλάκια ζάχαρη, 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 κουταλάκι βασιλικός (ψιλοκομμένος)

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τα σπόρια, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, πολτοποιημένο σκόρδο, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψάκι στους 180 βαθμούς μέχρι να μαραθούν (40’).

Ψήνουμε έπειτα τις πιπεριές Φλωρίνης στους 180 βαθμούς στο φούρνο, αφαιρούμε το φλοιό τους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Βράζουμε τα κυβάκια μαραθόριζας σε ζεματιστό νερό (5’) και έπειτα τα ρίχνουμε στο τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο και λίγη ζάχαρη για να καραμελώσουν.

Βάζουμε σε μπολ τις πιπεριές, το ψωμί, τις μισές ντομάτες, τα κυβάκια από την γραβιέρα, τα ποδαράκια από τα καλαμάρια (ψιλοκομμένα), το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

2. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις υπόλοιπες ντομάτες, τη μαραθόριζα, την ψίχα λεμονιού, το γλυκάνισο, λίγο ζωμό από κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε προσεκτικά τα καλαμαράκια, τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Αν τα καλαμάρια βγάλουν υγρά, τα αδειάζουμε σε μικρό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...