Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Καλαμάρια γεμιστά στη κατσαρόλα

Μαγειρική

Για 6-7 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 2 κιλά μεγάλα καλαμάρια

- 1+½ φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο

- 1+½ φλιτζάνια τσαγιού ρύζι

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

- 3 κουταλάκια σούπας κουκουνάρι

- 2 με 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια

- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

- 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

- 2 κουταλάκια σούπας ψιλοκομμένος άνηθος

- 2 κουταλάκια σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

- Αλάτι, πιπέρι

- Λίγο νερό

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια πολύ καλά, τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό, αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα βάζουμε στην άκρη, πετάμε τα μάτια, το στόμα, τα εντόσθια και το κόκκαλο και τα τρίβουμε ελαφρά για να αφαιρέσουμε την εξωτερική τους μεμβράνη. Παίρνουμε τα πλοκάμια, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη

2. Σε κατσαρόλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Έπειτα, προσθέτουμε και τα πλοκάμια να τσιγαριστούν και αυτά.

Τα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το ρύζι, την φρυγανιά, το κουκουνάρι, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Το αφήνουμε να βράσει και προς το τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά.

3. Σε άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε τα καλαμάρια για λίγο. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα γεμίζουμε προσεκτικά με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και τα κλείνουμε καλά με μια οδοντογλυφίδα.

Τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό ίσα-ίσα να καλυφθούν, λίγο χυμό ντομάτας και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε τα γεμιστά καλαμάρια σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου και τα σερβίρουμε με λίγο άγριο ρύζι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Φόρτωση άρθρων...