Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Κανελόνια με μελιτζάνα και μανιτάρια

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 300 γραμμάρια κιμάς ανάμεικτος

- 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβους

- 200 γραμμάρια ασπρομανίταρα στο μπλέντερ

- 1 κρεμμύδι ξερό

- Λίγος μαϊντανός

- Λίγος βασιλικός

- Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο (κατά προτίμηση η ποσότητα)

- 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- 4 μεγάλες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

Για το ταψί

- 40 κανελόνια (περίπου )

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- 2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

- Αλάτι

- Μισό κουταλάκι ζάχαρη

- 100 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, αναδεύοντας ελαφρώς με ξύλινη κουτάλα. Έπειτα, ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τα ασπρομανίταρα, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει σε μπλέντερ, την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τα αρωματικά. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και μόλις φύγουν τα πολλά υγρά της σάλτσας, σβήνουμε την εστία.

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, κάτω με αέρα. Ετοιμάζουμε το πιρέξ: Βάζουμε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τριμμένο τυρί. Γεμίζουμε στη συνέχεια με κουταλάκι τα κανελόνια, με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και τα τοποθετούμε με προσοχή στο σκεύος, στη σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο (το γέμισμα είναι ίσως το δυσκολότερο και για αυτό η σάλτσα δεν θα πρέπει να είναι πολύ αραιή).

Περιχύνουμε με κουταλάκι τα κανελόνια με τα ζουμιά του πιρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, κάτω, με αέρα, για 30-40 λεπτά περίπου ή έως ότου λιώσει εντελώς το τυρί και μαλακώσουν τα κανελόνια. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ελαφρώς με λίγη πάπρικα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...