Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Κανελόνια με μπριάμ

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 16-20 κανελόνια

- 2 μελιτζάνες φλάσκες

- 3-4 κολοκυθάκια

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- 2 πιπεριές

- 1 ψιλοκομμένο ματσάκι μαϊντανός

- Μισό ψιλοκομμένο ματσάκι δυόσμου

- 3 ντομάτες αρκετά ώριμες

- Μισό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

- 200 γραμμάρια τυρί φέτα (ή και φλοίδες κίτρινου τυριού)

- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

- Αλάτι, πιπέρι

- Ελαιόλαδο (όσο πάρει)

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζετε πρώτα τα λαχανικά: Κόβετε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι, με δυνατή φωτιά. Aνακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά περίπου και στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο, ψιλοκομμένα, αλάτι και λίγο πιπέρι.

Μόλις κρυώσει το μπριάμ, προσθέτετε και την τριμμένη φρυγανιά. Παράλληλα, κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις βράζετε σε κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο αλάτι, ένα ποτήρι νερό και εάν θέλετε μία πρέζα ζάχαρη, μέχρι να σχηματισθεί μια νερουλή σάλτσα.

2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μπριάμ χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι. Tα αραδιάζετε σε ταψί ή πυρέξ που τα χωράει ακριβώς και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που πρέπει να έχει αρκετά υγρά.

Eάν περισσέψει λίγη γέμιση, την ανακατεύετε μαζί με τη σάλτσα. Θρυμματίζετε τη φέτα (ή άλλο τυρί) πάνω από το φαγητό και φουρνίζετε για 1 ώρα. Καλή επιτυχία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Φόρτωση άρθρων...