Για 2 άτομα
Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Υλικά
- 16-20 κανελόνια
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 3-4 κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 πιπεριές
- 1 ψιλοκομμένο ματσάκι μαϊντανός
- Μισό ψιλοκομμένο ματσάκι δυόσμου
- 3 ντομάτες αρκετά ώριμες
- Μισό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα (ή και φλοίδες κίτρινου τυριού)
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο (όσο πάρει)
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε πρώτα τα λαχανικά: Κόβετε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι, με δυνατή φωτιά. Aνακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά περίπου και στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο, ψιλοκομμένα, αλάτι και λίγο πιπέρι.
Μόλις κρυώσει το μπριάμ, προσθέτετε και την τριμμένη φρυγανιά. Παράλληλα, κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις βράζετε σε κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο αλάτι, ένα ποτήρι νερό και εάν θέλετε μία πρέζα ζάχαρη, μέχρι να σχηματισθεί μια νερουλή σάλτσα.
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μπριάμ χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι. Tα αραδιάζετε σε ταψί ή πυρέξ που τα χωράει ακριβώς και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που πρέπει να έχει αρκετά υγρά.
Eάν περισσέψει λίγη γέμιση, την ανακατεύετε μαζί με τη σάλτσα. Θρυμματίζετε τη φέτα (ή άλλο τυρί) πάνω από το φαγητό και φουρνίζετε για 1 ώρα. Καλή επιτυχία.