Δευτέρα
21 Απριλίου 2025

Καπαροσαλάτα

Μαγειρική
Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια ξερή κάπαρη Τήνου
- 3 μεγάλες πατάτες
- Μισό σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
- 1 χούφτα ωμά καρύδια
- 2 σκελίδες σκόρδου (κατά βούληση)
- Ελαιόλαδο (παίρνει αρκετό)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι, ξίδι (προσοχή στο αλάτι)
- Λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Από την προηγούμενη ημέρα ξαρμυρίζουμε την ξερή κάπαρη, αλλάζοντας της πολλά νερά. Βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε έπειτα στο μπλέντερ όλα τα υλικά (αν είναι μικρό, τα χωρίζουμε σε ισόποσες δόσεις) , εκτός από το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι.

Ξεκινάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να αποκτήσει το μείγμα ωραία, απαλή υφή (ούτε αραιή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή).

Τέλος, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα το αλάτι, πιπέρι και το ξίδι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30+ λεπτά Υλικά - 1 σκελίδα σκόρδου (ή κατά προτίμηση) - 1 κιλό κολοκυθάκια (μετρίου μεγέθους) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζ...

Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κότσι ή μπούτι (σε κύβους) - 200 γραμμάρια χοιρινό - 3 κουταλάκια σούπας ελ...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Φόρτωση άρθρων...