Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια ξερή κάπαρη Τήνου

- 3 μεγάλες πατάτες

- Μισό σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί

- 1 χούφτα ωμά καρύδια

- 2 σκελίδες σκόρδου (κατά βούληση)

- Ελαιόλαδο (παίρνει αρκετό)

- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Αλάτι, ξίδι (προσοχή στο αλάτι)

- Λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Από την προηγούμενη ημέρα ξαρμυρίζουμε την ξερή κάπαρη, αλλάζοντας της πολλά νερά. Βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε έπειτα στο μπλέντερ όλα τα υλικά (αν είναι μικρό, τα χωρίζουμε σε ισόποσες δόσεις) , εκτός από το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι.

Ξεκινάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να αποκτήσει το μείγμα ωραία, απαλή υφή (ούτε αραιή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή).

Τέλος, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα το αλάτι, πιπέρι και το ξίδι.