Για 20+ κομμάτια
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Εκτέλεση
- 200 γραμμάρια φαρίνα
- 4 κουταλιές σοκολατούχο ρόφημα (τύπου Nesquik)
- ¼ του μικρού κουταλιού αλάτι
- Μισό κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι εσάνς φράουλας (ή 1 βανίλια)
- 180 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- 100 ml γάλα
- 1 κουταλάκι μπαλσάμικο
- 60 ml σπορέλαιο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, τις τέσσερις κουταλιές από το ρόφημα, αλάτι, σόδα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε μπολάκι, βάζουμε το γάλα, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και αφήνουμε το μείγμα για ένα λεπτό.
Έπειτα, το προσθέτουμε στο μείγμα αλευριού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ένα-ένα, το αυγό χτυπημένο, την εσάνς και το σπορέλαιο. Συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη για κάπκεϊκς.
2. Σε ταψάκι για μάφινς, βάζουμε χαρτάκια στις θήκες και αδειάζουμε σε κάθε μία ποσότητες ζύμης έως τη μέση (θα φουσκώσουν). Ψήνουμε τα κάπκεϊκς στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Όταν ετοιμαστούν, τα αφήνουμε να χλιάνουν και τα σερβίρουμε σκέτα ή τα διακοσμούμε με γλάσο της αρεσκείας μας.