Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Καροτόσουπα βελουτέ με σκορδάτα κρουτόν

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 40΄

Υλικά

- 7-8 καρότα (σε κυβάκια)

- 2-3 πατάτες (σε κυβάκια)

- 2 ξερά κρεμμύδια (σε κυβάκια)

- 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

- ½ ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

- Ελαιόλαδο (όσο πάρει)

- Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι

- 1 ζελεδάκι με ζωμό κοτόπουλου (της αγοράς)

- Νερό

- Μείγμα μπαχαρικών (για κοτόπουλο)

Για τα κρουτόν - 2-3 φέτες ξερό ψωμί (2-3 ημερών) - ½ κουταλάκι σκόρδο (σε σκόνη) - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε τα λαχανικά σε ζεστό ελαιόλαδο, τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε ζεστό νερό σε τόση ποσότητα όση να καλύψει τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζελέ, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά ώσπου να βράσουν καλά τα λαχανικά. Έπειτα, τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα λιώνουμε κατά ομάδες στο μούλτι. Όταν γίνουν βελουτέ, τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει η σούπα μία βράση πριν αποσύρουμε τη κατσαρόλα.

2. Κόβουμε σε κυβάκια τις φέτες του ψωμιού, τα πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδου και τα σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο, αφήνοντας τα μέχρι να γίνουν αρκετά τραγανά. Όταν είναι έτοιμα, γαρνίρετε με τα κρουτόν τη ζεστή σούπα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Φόρτωση άρθρων...