Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Καροτόσουπα βελουτέ με σκορδάτα κρουτόν

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 40΄

Υλικά

- 7-8 καρότα (σε κυβάκια)

- 2-3 πατάτες (σε κυβάκια)

- 2 ξερά κρεμμύδια (σε κυβάκια)

- 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

- ½ ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

- Ελαιόλαδο (όσο πάρει)

- Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι

- 1 ζελεδάκι με ζωμό κοτόπουλου (της αγοράς)

- Νερό

- Μείγμα μπαχαρικών (για κοτόπουλο)

Για τα κρουτόν - 2-3 φέτες ξερό ψωμί (2-3 ημερών) - ½ κουταλάκι σκόρδο (σε σκόνη) - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε τα λαχανικά σε ζεστό ελαιόλαδο, τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε ζεστό νερό σε τόση ποσότητα όση να καλύψει τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζελέ, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά ώσπου να βράσουν καλά τα λαχανικά. Έπειτα, τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα λιώνουμε κατά ομάδες στο μούλτι. Όταν γίνουν βελουτέ, τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει η σούπα μία βράση πριν αποσύρουμε τη κατσαρόλα.

2. Κόβουμε σε κυβάκια τις φέτες του ψωμιού, τα πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδου και τα σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο, αφήνοντας τα μέχρι να γίνουν αρκετά τραγανά. Όταν είναι έτοιμα, γαρνίρετε με τα κρουτόν τη ζεστή σούπα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Φόρτωση άρθρων...