Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 80+ λεπτά
Υλικά
- 2 κιλά κατσίκι
- 1+½ κιλό πατάτες
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Μισό ποτήρι νερό
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- Μισό κουταλάκι ξερός δεντρολίβανος
- 1 κουταλάκι σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι σούπας μουστάρδα
- Παρθένο ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Λίγο νερό
Εκτέλεση
1. Πλένουμε με άφθονό νερό και αρκετά σχολαστικά το κρέας. Έπειτα καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε τη κάθε μία σε τέσσερα κυβάκια, βάζοντας τες στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά ώστε το λάδι και τα αρώματα να πάνε παντού.
2. Στη λεκάνη που έχουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και με τα χέρια φροντίζουμε όλα τα υλικά να απλωθούν στις επιφάνειες του. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κρέας στο ταψί με τις πατάτες, προσθέτουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο, μισό ποτήρι νερό περίπου και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε το κατσικάκι, σε προθερμασμένο φούρνο (κάτω με αέρα) στους 220 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Στη μισή ώρα ψησίματος, βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, ανακατεύουμε τις πατάτες και γυρίζουμε πλευρές στο κρέας.
Σε μπολάκι, χτυπάμε το λαδολέμονο με λίγο νερό και τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα, περιχύνουμε το κρέας και το ξαναβάζουμε στον φούρνο να ψηθεί.